Wie is Toon?

Mijn naam is Toon Bonarius en ik ben een gepassioneerde -en ervaren zelfverdediging/ vechtsportbeoefenaar.

Als kleuter werd ik altijd door een groepje kinderen gepest, waarop mijn ouders besloten mij op judo te zetten. Na mijn eerste les (waar ik alleen het valbreken geleerd had) kreeg ik zó veel zelfvertrouwen waardoor ik eindelijk voor mezelf durfde op te komen. Het gevolg was dat mijn pesters mij met rust lieten en ik daarna nooit meer gepest ben. Ik was verknocht aan  zelfverdediging/ vechtsporten en ik ben het sindsdien alleen maar meer gaan beoefenen.

Mijn zelfverdediging/ vechtsport ervaring zijn:

 1. Judo (werptechnieken en grondtechnieken)Zelfverdediging/ vechtsport
  • 7 jaar gedaan
 2. Braziliaans Jiu-Jitsu (grondtechnieken)
  • 2 jaar gedaan
 3. Kickboxen (trap- en stoottechnieken)
  • 3 jaar
  • Nog steeds aan het beoefenen
 4. Hanmudo (bevrijdingen van pakkingen, verwurgingen en klemmen aanzetten)
  • 9 jaar
  • 1ste Dan (zwarte band)
  • Nog steeds aan het beoefenen
 5. Taekwondo (trap- en stoottechnieken)
  • 12 jaar
  • 1ste Dan (zwarte band)
  • Nog steeds aan het beoefenen

School en werk ervaring

Op het CIOS in Arnhem ben ik opgeleid tot sportleider en dat heb ik afgerond met een diploma. Ik heb daar het keuzevak zelfverdediging gevolgd, waar je op de juiste manier (doen wat nodig is) jezelf leerde verdedigen. Dat vak heb ik toen ook met een ruim voldoende afgerond. Na mijn opleiding ben ik direct gaan werken bij mijn taekwondo club Yoo Sin. Daar heb ik 5 jaar lang vol enthousiasme les gegeven aan kinderen en pubers. In die 5 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven van vechtsporten. Naast het taekwondotraining geven, heb ik ook een aantal keer op basisscholen de cursus Respons gegeven (cursus om weerbaarder te worden). Ik zag daar kinderen groeien van onzeker, niet gezien willen worden, zacht praten en geen grenzen durven stellen naar kinderen die recht op staand, zelfverzekerd zijn (uitstralen) en die duidelijk aangeven waar hun grenzen liggen. Ik vond het zo mooi om te zien wat een cursus met een persoon kan doen en dat die persoon de rest van zijn leven daar ook nog profijt van heeft.

Vandaar dat ik zo enthousiast ben over wat ik aanbied. Mijn doel van Toon Je Kracht is om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen met mijn jaren lange kennis in zelfverdediging/ vechtsporten en lesgeef-ervaring. Door Toon Je Kracht krijg je zelfvertrouwen, wetende dat je grenzen kunt stellen, situaties kunt de-escaleren en jezelf, waar nodig, kunt verdedigen. Daarbij word je er ook nog fit van; of te wel…

Toon je kracht!