Over Toon

Sport achtergrond

Zo lang ik mij kan herinneren doe ik al aan zelfverdediging/ vechtsporten. Ik ben begonnen met Judo en begin middelbare school stapte ik over naar Taekwondo. Op het moment dat ik daar begon had ik mijzelf beloofd dat ik niet zou stoppen tot ik de zwarte band zou halen. Na vijf jaar hard trainen haalde ik mijn eerste zwarte band. Door de jaren heen trokken ook andere vechtsporten mijn aandacht en zo heb ik met veel vechtsporten kennisgemaakt en bij sommige ben ik blijven hangen. Mijn interesse hier in is nog even groot als toen ik een klein jongetje was en ik ben dus ook voorlopig nog niet uitgeleerd!De band examen van hanmudo wat een sport in zelfverdediging is.

Mijn zelfverdediging/ vechtsport ervaring zijn:

 1. Taekwondo (Trap en stoot technieken)
  • 2006 – 2021
  • 1ste Dan (Zwarte band)
 2. Hanmudo (bevrijdingen van pakkingen, verwurgingen en klemmen aanzetten)
  • 2009 – 2021
  • 1ste Dan (Zwarte band)
 3. Kickboxen (Trap en stoot technieken)
  • 2015 – 2022
 4. Braziliaans Jiu-Jitsu (grond technieken)
  • 2010 – 2012
 5. Judo (worp technieken en grond technieken)
  • 1998 – 2005

School en werk ervaring

Toon je kracht geeft een taekwondo workshop als teamuitje voor een waterpolo teamNa de middelbare school ben ik aangenomen op het CIOS in Arnhem waar je word opgeleid tot sportleider. In die periode heb ik ook het keuze vak zelfverdediging gevolgd waar ik veel van heb geleerd. Nadat ik was afgestudeerd op het CIOS ben ik direct begonnen met training geven op mijn taekwondo club Yoo Sin. In die 5 jaar dat ik daar training gaf heb ik veel geleerd over het vak lesgeven en mij verder verdiept in vechtsporten. Naast trainingen geven op taekwondo club Yoo Sin heb ik in die periode ook op veel basisscholen door heel Nijmegen training gegeven. Daar gaf ik  taekwondo clinics maar ook weerbaarheidstrainingen. Ik zag kinderen groeien van; onzeker, niet gezien willen worden, zacht praten en geen grenzen durven stellen naar; recht op staand, zelfverzekerd zijn (uitstralen), duidelijk aangeven waar hun grenzen liggen. Dat vond ik zo mooi om te zien dat ik daar meer mee wilde gaan doen.

Vandaar dat ik zo enthousiast ben over wat ik aanbied. Mijn doel van Toon Je Kracht is om zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen met mijn jaren lange kennis in zelfverdediging/ vechtsporten en lesgeef-ervaring. Door Toon Je Kracht krijg je zelfvertrouwen, wetende dat je grenzen kunt stellen, situaties kunt de-escaleren en jezelf, waar nodig, kunt verdedigen. Daarbij word je er ook nog fit van; of te wel…